Alle praktische info op een rijtje

Algemeen

  • Hoe houden wij jullie op de hoogte?

    We informeren jullie over alle belangrijke gebeurtenissen op school én over het wel en wee van uw kind. Wij  stellen het ook erg op prijs als jullie ons van belangrijke gebeurtenissen thuis op de hoogte houdt. Een goede samenwerking tussen school en thuis bevordert het welbevinden van een kind. Wij houden op diverse manieren contact met jullie.

    Informatiemarkt en kijkkwartiertjes
    Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle ouders van alle groepen een uitnodiging voor een informatiemarkt. Kinderen kunnen dan hun nieuwe klas laten zien en de werkjes die ze gemaakt hebben. Ook wordt er op papier informatie gedeeld en kunnen onze teamleden uw eventuele vragen beantwoorden. Gedurende het schooljaar zijn er ook kijkkwartiertjes, u kunt dan onder schooltijd even in de klas komen kijken.

    Ouderavond / rapporten
    De leerlingen uit de groepen 1-2 krijgen  een kleuterrapport en daarna volgen de oudergesprekken. Vanaf de eerste tot en met de laatste schooldag worden de kleuters op onze school in hun ontwikkeling gevolgd via Mijn KleuterGroep.

    De groepen 3 tot en met 8 krijgen een rapport medio en einde schooljaar, daarna volgen de oudergesprekken. Het eindrapport is met facultatieve gesprekken. Alle rapporten zijn een uitdraai van de digitale rapportage van de leerkracht.

    Ouderapp
    Via de ouderapp deelt de groepsleerkracht foto’s en berichten over wat er in de klas speelt en waar in de klas aan wordt gewerkt.

    Nieuwsbrief
    Maandelijks ontvangt je onze nieuwsbrief. Hierin wordt schoolbrede informatie gegeven en worden schoolactiviteiten toegelicht.

  • Wennen op school

    Met de groepsleerkracht spreek je af wanneer uw kind op bezoek kan komen om te wennen, zodat de eerste schooldag minder spannend is. Is de eerste stap over de drempel eenmaal gezet? Dan gaat het spelen vaak vanzelf. Uw kind mag maximaal vijf dagdelen komen wennen in de twee schoolmaanden voordat uw kind op onze school begint. Van een kleuter die onze school gaat bezoeken, verwachten wij dat hij/zij zindelijk is en zich zelfstandig kan redden op het toilet. Een juf op de basisschool met een groep van ongeveer 25 kleuters, heeft geen tijd om met elke kleuter naar het toilet te gaan.

     

  • Eten en drinken

    Iedere ochtend hebben de kinderen een korte pauze, ouders geven hiervoor iets gezonds mee naar school zoals een stuk fruit en wat te drinken. Het is fijn als het drinken in een herbruikbare beker meegegeven wordt, zo belasten we het milieu zo min mogelijk.

    Op de lange dagen lunchen de kinderen op school. Ouders geven een gezonde lunch en iets te drinken mee naar school. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan boterhammen in een trommel en een beker melk.

  • Verjaardagen

    Uiteraard vieren we graag de verjaardag van uw kind bij ons op school.

    In de kleutergroepen zijn de ouders van de jarige van harte welkom om aan te sluiten bij de verjaardag. Vanaf groep 3 wordt dit zonder de ouders gevierd.

    Uiteraard mag er ook getrakteerd worden. We vragen om een kleine traktatie mee te geven. Als de traktatie alsnog groot zou zijn, geven we het restant mee naar huis.

    Uitnodigingen voor kinderfeestjes worden niet op school uitgedeeld.

  • Klachtenregeling en interne vertrouwenspersoon

    Doet zich onverhoopt een probleem voor? We werken graag samen aan de oplossing. Kom je er met de betrokken medewerker niet uit?  Neem dan contact op met de directie.

    Klachtenregeling
    Als het resultaat na de diverse gesprekken niet naar tevredenheid is, kunt u een beroep doen op de klachtenregeling van Eenbes Basisonderwijs.  Hierover leest u meer op de website van onze stichting.

    Interne vertrouwenspersonen
    Onze interne vertrouwenspersonen, Kathelijn Nooijen en Stefanie Habraken,  geven u graag meer uitleg over de klachtenregeling. De interne vertrouwenspersonen zijn gemakkelijk aanspreekbaar, zowel voor leerlingen als voor ouders.

    Wat doet de interne vertrouwenspersoon?

    • luisteren naar de klacht;
    • informatie geven over de klachtenprocedure;
    • overleggen met de externe vertrouwenspersoon;
    • eventueel verwijzen naar de externe vertrouwenspersoon;
    • contact houden met de leerling/ouders.

    Daarnaast heeft de interne vertrouwenspersoon een belangrijke taak bij de preventie van seksuele intimidatie op school. 

  • Medezeggenschapsraad

    Inspraak en democratie zijn begrippen die in een moderne basisschool niet meer weg te denken zijn. De MR is een orgaan, dat invloed kan uitoefenen op het beleid binnen De Raagten. Er wordt gepraat over onderwijsinhoudelijke, financiële en huishoudelijke zaken en huisvesting. De MR werkt met een reglement waarin de instemmings- en adviesbevoegdheden nauwkeurig zijn vastgelegd. Dit reglement ligt voor iedereen ter inzage. 

    De vergaderingen zijn openbaar. De vergaderdata zijn niet opgenomen in deze kalender. Op onze school bestaat de MR uit zes leden: drie vanuit de ouders en drie vanuit het team. 

    Oudergeleding 

    • Mirjam Rooijakkers, moeder van Tim en Bram  
    • Jolijn Tijsma, mama van Robin en Daantje  
    • Bart Knaapen, vader van Yannick en Dyon  

    Personeelsgeleding 

    • Ilse Ruys  
    • Stefanie Habraken  
    • Paul Engels  

    Contact 

    mrderaagten@eenbes.nl 

     

     

     

  • Ouderraad

    De ouderraad is een groep ouders waarvan iedere klas vertegenwoordigd is. Ook heeft het zijn eigen bestuur met een voorzitter, secretaris en penningmeester.

    Het team van leerkrachten is ook vertegenwoordigd in de ouderraad zodat de samenwerking goed verloopt.

    Wij organiseren en coördineren activiteiten die buiten het schoolprogramma vallen, maar wel op school of vanuit school plaatsvinden. Denk daarbij aan:

    – Sinterklaasfeest,

    – Kerstfeest,

    – Nieuwjaarsproost,

    – Pasen,

    – Carnaval,

    – Schoolreisje,

    – Bijdrage afscheid groep 8

    De activiteiten van de ouderraad dragen vooral bij aan het plezier van de kinderen, maar het is ook een goede manier om de contacten tussen leerlingen, leerkrachten en ouders te bevorderen.

    Voorzitter: Chantal Jansen
    Penningmeester: Lia Manders
    Secretaris: Ninke van Schijndel 

    De contactouders per groep: 

    Groep 0-1:   Vacature

    Groep 2:      Miranda Haverkort

    Groep 3:      Esther van Stiphout

    Groep 4:      Anne Vogels

    Groep 5:      Debbie Kweens

    Groep 6:      Maaike van der Heijden

    Groep 7:      Anneke Buikema

    Groep 8:      Chantal Jansen

    Ouderbijdrage
    Ieder jaar wordt in overleg met ons, de directie en de medezeggenschapsraad de richtlijn voor de vrijwillige ouderbijdrage vastgesteld. Voor dit schooljaar vragen wij een vrijwillige bijdrage van 30 euro.

    Deze kan op verschillende manieren betaald worden:

    • middels een tikkie dat via de groepsapp verstuurd zal worden
    • middels een overschrijving t.a.v stichting ouderraad de Raagten NL63 RABO 0105 0144 19
    • middels de volgende linklink betaalverzoek
    • middels een QR code

    Voor de volledige informatie en QR code zie download.

    Aankondiging Vrijwillige Ouderbijdrage Schooljaar 23 24

Schooltijden en vakanties

  • Schooltijden, pauze, gym

    Schooltijden
    Maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 14.45 uur. Woensdag zijn alle groepen om 12.00 uur uit. Op vrijdag is groep 1 t/m 4 om 12.00 uur uit en groep 5 t/m 8 om 14.45 uur.

    Pauze
    De kinderen hebben twee keer pauze. Zowel in de ochtendpauze (15 minuten), als tussen de middag (30 minuten). In twee rondes spelen de groepen buiten zodat het niet te druk wordt. Er wordt door onze TSO-medewerkers en een teamlid gesurveilleerd.

    Gym
    De groepen 1-2 gymmen drie keer per week in de speelzaal van de school. De groepen 3 t/m 8 krijgen les in de gymzaal van de sporthal bij het ontmoetingscentrum, gelegen naast de school.

  • Vakanties

    Vakantierooster schooljaar 2024-2025

    Herfstvakantie 21 t/m 25 oktober 2024
    Kerstvakantie 23 december t/m 3 januari 2025
    Voorjaarsvakantie 3 t/m 7 maart 2025
    2e Paasdag 21 april 2025
    Meivakantie 21 april t/m 2 mei 2025
    Bevrijdingsdag 5 mei 2025
    Hemelvaart 29 en 30 mei 2025
    2e Pinksterdag 9 juni 2025
    Zomervakantie 7 juli t/m 15 augustus 2025
  • Studiedagen en andere schooltijden

    Studiedagen schooljaar 2024-2025

    donderdag 5 september 2024

    maandag 7 oktober 2024

    vrijdag 6 december 2024

    dinsdag 8 april 2025

    woensdag 18 juni 2025

    vrijdag 4 juli 2025

    Andere schooltijden 2024-2025

    vrijdag 18 oktober alle leerlingen om 12 uur uit

    vrijdag 20 december alle leerlingen om 12 uur uit

    vrijdag 28 februari alle leerlingen om 12 uur uit

    vrijdag 18 april alle leerlingen om 12 uur uit

Downloads